16 Mayıs cuma hutbesi konusu ve PDF metni: Diyanet bu haftaki cuma hutbesini yayınladı… ‘Aile; Güven, Sadakat ve Merhamet Yuvası’

Aile Kavramının Önemi

Diyanet tarafından yayınlanan 16 Mayıs tarihli cuma hutbesinin konusu aile kavramının önemini vurguluyor. Cuma günü tüm camilerde okunacak olan hutbede, ‘Aile; Güven, Sadakat ve Merhamet Yuvası’ olarak belirlenmiş. Hutbede vurgulanan konulardan biri de evliliğin insanın hürmet ve saygınlığını koruyan, kötülüklerden ve günahlardan koruyan güvenli bir liman olduğu. Ayrıca, aile ortamının çocukların yetişmesindeki önemi de hutbede vurgulanıyor.

AİLE: GÜVEN, SADAKAT VE MERHAMET YUVASI

Aile, dede, nine, torunlarla büyüyen ve çocukların bereketlendiği, güven ve sadakat yuvasıdır. Allah’ın emri ve Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in sünnetiyle kurulan aile, şefkat ve merhamet ocağıdır. Huzurlu bir aile ortamı sağlanmasında anne ve babanın önemli rolü bulunmaktadır. Şefkat, merhamet, sevgi ve muhabbeti aile içinde bulamayan çocuklar, başka yerlerde aramaktadır.

Kadın-erkek, küçük-büyük herkesin, aile içinde huzurun korunması ve ailenin sağlam temeller üzerine inşa edilmesi için çaba göstermesi gerekmektedir. Aile, insan fıtratını koruyan ve toplumun temelini oluşturan en önemli kurumdur.

Evlenmek, gözü haramdan korumak ve iffeti muhafaza etmek için en iyi yoldur. Evlilik, insanın hürmet ve saygınlığını muhafaza eden, kötülüklerden koruyan güvenli bir limandır. Aile, neslimizin emniyet altına alınmasına, sağlıklı bir toplumun inşa edilmesine vesile olan en güvenli yoldur. Gençlerimizin evlenme çağına geldiklerinde, mütevazı ve sade bir şekilde aile yuvası kurmalarına destek olmalıyız. Aile içinde sevgi, muhabbet, nezaket ve zarafetin hâkim olması gerekmektedir.

Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in hadisinde belirttiği gibi, en hayırlı olanımız ailesine karşı en hayırlı olandır. Bağlarımızı güçlendirip, aile saadetimizi, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi koruyarak geleceğimizi şekillendirelim. Aile yapımızı tehdit eden hiçbir olumsuzluğa ve zararlı akımlara karşı dikkatli olalım. Aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi, sadece anne ve babanın değil, herkesin sorumluluğudur.

Related Posts

KPSS önlisans ne zaman? 2025 yılında KPSS önlisans sınavı olacak mı?

Son olarak 2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS Ön Lisans), 1 Eylül 2024 tarihinde uygulandı. KPSS lisans başvurularının başlamasıyla birlikte, KPSS önlisans ne zaman araştırmaları da hız kazandı. KPSS ön lisans sınavı, 2 yıllık üniversite mezunlarının katılımı ile ÖSYM tarafından gerçekleştiriliyor. Peki, KPSS önlisans ne zaman? 2025 yılında KPSS önlisans sınavı olacak mı? İşte KPSS sınav tarihleri…

ALES/2 ne zaman yapılacak? ALES/2 sınav giriş yerleri açıklandı mı?

2025 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (ALES/2) ikinci oturumu için geri sayım başladı. Peki, ALES/2 ne zaman yapılacak? ALES/2 sınav giriş yerleri açıklandı mı?

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden yazar Asım Bezirci adına sempozyum düzenlenecek

Sivas Katliamı’nda hayatını kaybeden yazar Asım Bezirci adına sempozyum düzenlenecek

Twitter çöktü mü, neden açılmıyor 17 Haziran 2025 son dakika | Twitter (X) dondu mu, ne sorun var? Hata tespit raporu yayınlandı! İşte 24 saatlik güncel veriler

Twitter çöktü mü, X neden açılmıyor, dondu mu ne sorun var? 17 Haziran Salı günü yaşanan sorunlarla birlikte başta belirtilen sorunun cevabı en çok sorgulananlar arasında ilk sırlarda yer alıyor. Hemen belirtelim ki son 24 saat içerisinde büyük bir aksamaya neden olan sorun kaydı kapılmadı. Merak edenler için güncel hata tespit raporunu haberimizde derledik. Peki, Twitter dondu mu, çöktü mü ne sorun var? İşte 17 Haziran Salı Twitter hata tespit raporu…

Türk sanatçı Bozyel, BM’de atık malzemelerle düzenlediği sergide, barışın iyileştirici gücünü vurguladı

Türk sanatçı Bozyel, BM’de atık malzemelerle düzenlediği sergide, barışın iyileştirici gücünü vurguladı

Yelkenci: ‘Gençler kültür mirasını yeniden yorumladı’

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB)  tarafından düzenlenen “Oku-Yorum, Yazı-Yorum” projesi Türkiye paneli ile “Destanlarımı Çiziyorum” çizgi roman yarışmasının ödül töreni, Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci’nin katılımıyla Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde gerçekleştirildi. Yarışmayla gençlerin sözlü ve yazılı kültür mirasını çağın diliyle yeniden yorumladığını vurgulayan Yelkenci, “Bu eserler sadece geçmişin değil, aynı zamanda bugünün ve yarının da sözü” dedi.