‘Bölgesel kalkınma politikalarımız topyekun kalkınmamıza güç katacak’

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Varşova’da Bölgesel Kalkınma Bakanlar Toplantısı’na Katıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, OECD Bölgesel Kalkınma Politika Komitesi (RDPC) tarafından Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen “Dayanıklı Yerleşimler İçin Bölgesel Kalkınmayı Güçlendirme” başlıklı Bakanlar Toplantısı’na katıldı. Bakan Kacır, Türkiye’nin üretim ve teknolojik kalkınma alanında önemli bir merkez haline gelme hedefine ulaşmada dikkate değer ilerlemeler kaydettiğine vurgu yaptı.

Bakan Kacır, Türkiye’nin sahip olduğu dinamik iş gücü, stratejik konumu ve güçlü sanayi altyapısıyla Avrupa’nın küresel değer zincirleri içinde giderek daha önemli bir aktör haline geldiğini belirtti. “Sadece büyümeyi teşvik etmekle kalmıyoruz, aynı zamanda bölgesel uyumu güçlendirmeye ve bölgesel eşitsizlikleri etkili bir şekilde ele almaya da kararlılıkla devam ediyoruz. Bu bağlamda, kalkınma ajanslarımız ve bölge kalkınma idarelerimiz kilit bir rol üstlenmektedir.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Kacır, Dijital Avrupa Programı’na katılımın ve Avrupa Dijital İnovasyon Merkezleri’nin (EDIH) kurulmasının Türkiye’nin Avrupa dijital ekosistemiyle daha da bütünleşmesini sağladığını belirtti. Kacır, kalkınma ajanslarının bölgesel büyümeyi hızlandırmak ve ülkenin kazanımlarını ilerletmek amacıyla çalıştığını açıkladı.

Bakan Kacır, Polonya temaslarını değerlendirirken, bölgesel kalkınma politikalarını dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm ve demografik dönüşüm olmak üzere üç ana başlıkta ele aldıklarını ifade etti. Ülkeler arasındaki farklılıkları göz önünde bulundurarak hareket ettiklerini belirten Kacır, “Bölgeler arasında ciddi farklar var ve bu farklılıkları dikkate alarak kalkınma politikalarını şekillendiriyoruz.” dedi.

Yeşil dönüşümün önemine değinen Kacır, yeşil dönüşümün herkesi kucaklayan bir anlayışla hayata geçirilmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Demografik dönüşümle de karşı karşıyayız. Bu nedenle bölgesel kalkınma politikalarında yerel yaklaşımlar önem kazanıyor.” dedi. Ayrıca, kalkınma ajanslarının diğer ülkelerle yapacakları ortak çalışmaları güçlendirmeye yönelik adımların ele alındığını aktardı. Bu çalışmaların 86 milyonluk Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlayacağını ve Türkiye’nin tüm şehirlerinin güçlü bir şekilde var olmasını sağlayacağını belirtti.

Related Posts

Türkiye’de borsa dip yaparken, savaşta olan İsrail’in borsası artıya geçti

Cuma gecesi İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan çatışmalar, uluslararası piyasalarda büyük yankı uyandırdı. Jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte Borsa İstanbul’da sert düşüşler görülürken, çatışmanın ardından ilk kez işlemlere açılan Tel Aviv Borsası artıya geçti.

Yaşlıların “finansal istismarına karşı” kurumsal çözümler devreye alınıyor

15 Haziran Dünya Yaşlı İstismarı Farkındalık Günü’nde yaşlılara yönelik istismara karşı farkındalık oluşturulması amaçlanırken, kurumlar “ekonomik istismar” kapsamında söz konusu vatandaşların suistimale uğramaması için yapılması gerekenleri aktardı.

TÜİK’te yöneticilik adeta arpalık oldu

Enflasyon rakamlarını doğru açıklamadığı gerekçesiyle en fazla tartışılan kurumların başında gelen Türkiye İstatistik Kurumu’nda (TÜİK) başkan yardımcılığı koltuğu adeta arpalık oldu. Normalde dört başkan yardımcısı olan TÜİK’te başkan yardımcısı sayısı kısa süre önce 6’ya çıkarıldı.

OPEC’ten petrol açıklaması: Müdahale edilecek mi?

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), İran-İsrail gerginliğinden dolayı piyasadaki petrol arzına yönelik önlem alınmasının gerekmediğini açıkladı.

Orta Doğu gerilimi Asya borsalarını vurdu

Asya borsalarında Çin ve Japonya ekonomisine ilişkin soru işaretleri devam ederken, dünyada artan savaş endişeleri bölge pay piyasalarında öne çıktı.

Google’ın yapay zekâsı bir Türk’e emanet

Google, yapay zekâ alanındaki yatırımlarını hızlandırmak ve ürünlerine daha hızlı entegre etmek için yeni bir pozisyon oluşturdu.