Bu nedenle tencerelerin içinde kepçe veya kaşık bırakmamalısınız

Efsaneye göre, bir tencerede veya tavada yemekle birlikte bir kepçe bırakmak, aile içinde yoksulluğun ve kavgaların bir işaretidir. Belki de atalar, yiyeceklerin nasıl düzgün şekilde saklanacağı konusunda iyi bir anlayışa sahipti ve o kadar da yanılmadılar.

Bir patofizyoloğa göre, hazır yemekle dolu bir tencerede kaşık ve kepçe bırakmamak için gerçek sağlık nedenleri var. Öncelikle, kapak biraz açık olacağından ve sap dışarı çıkacağından, kepçeli bir kabı depolama için buzdolabının içine yerleştirmek daha zordur. Ancak buzdolabının boyutu oraya bir tencere koymanıza izin verse bile, bir kepçe veya kaşığın uzun süre onunla temas etmesi durumunda içindekilere ne olabileceğini bilmelisiniz. Tencereden gelen koku, buzdolabında kapalı paketlerde bulunmayan tüm yiyeceklere nüfuz edecektir. Bunun nedeni, kapağın tavanın kenarlarına sıkı bir şekilde oturmaması ve kokuların kolayca buharlaşmasıdır. Buzdolabından gelen kokular da tencereye girerek yiyeceklerin aromalarına karışır. Ve tadı pek iyi olmayacaktır.

Yoğuşma bir sorundur…

Tencereyi hazırlanmış ve hala sıcak bir tabakla birlikte buzdolabına koyarsanız ve kapağını sıkıca kapatmazsanız veya hiç kapaksız bırakırsanız, sıvının bir kısmı buharlaşmaya başlayacaktır. Bu buharlar buzdolabının ve diğer ürünlerin duvarlarında yoğuşma oluşturur. Hem cihazın kendisi hem de neme dayanıklı bazı ürünler bozulacaktır.

Çorba taze pişirilirse ve içinde bir kaşık veya kepçe bırakılırsa, ısının bir kısmı açığa çıkacağı için yemek daha hızlı soğuyacaktır. Kepçeyi çıkarın, kapağı daha sıkı kapatın ve çorba daha da lezzetli hale gelecektir. Sıcak mevsimde başka bir sorun ortaya çıkar: tatarcıklar ve sinekler, kapak ile kepçe veya kaşık arasındaki hafif açık açıklıktan tabağa girebilir.

Doğru şekilde nasıl saklanır?

Taze hazırlanmış çorba tenceresini buzdolabına koymadan önce oda sıcaklığına kadar soğutmak önemlidir. Koku ve buharların buzdolabına ve tavanın içine girmemesi için tavanın kapağı mümkün olduğunca sıkı kapatılmalıdır. Ancak bu formda bile çorbalar 1-2 güne kadar saklanabilir, daha fazla değil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x