‘Büyük bir gaflet, ayıp ve talihsizlik’

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU / Ankara – “Ana Vatan”, “Gök Vatan”, “Mavi Vatan” ile “Yavru Vatan”ın ayrılmaz bir bütün olduğunu vurgulayan Akar, “Mavi Vatan, Karadeniz’de, Ege’de ve Akdeniz’de kara suları, kıta sahanlığı, münhasır ekonomik bölge deniz yetki alanları dahil denizlerimizin altındaki ve üstündeki her türlü hak, alaka ve menfaatlerimiz yani denizlerdeki Misakımilli’mizdir, milli meselemizdir” diye konuştu.

Akar, “Görevler sırasında kullandığımız İHA’lar, SİHA’lar, MİLGEM, TCG Anadolu, Türk savunma sanayi ürünlerimiz bir masal değil hayatımızın gerçekleridir. Devletimizin askeriyle, siviliyle her türlü kahramanlık ve fedakarlığı göstererek hak, alaka ve menfaatlerimizi korumasını masal olarak nitelemek, gerçekten büyük bir gaflet, büyük bir ayıp ve büyük bir talihsizliktir” ifadelerini kullandı.

Akar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir tarafta, bizlerle aynı, benzer görüşleri açıklayan emekli asker CHP’li bir Genel Başkan Yardımcısı, diğer tarafta yıllarca diplomat kimliğiyle dolaşmış, yerlilik ve millilikle hiçbir izahı olmayan görüşlere sahip bir başka Genel Başkan Yardımcısı. Bu görüş ve açıklamaların CHP’nin anlayış ve yaklaşımına da aykırı olduğunu değerlendiriyoruz. Önceki açıklamaları da dikkate alındığında Sayın Tan’ın, kime, neye, hangi amaca hizmet ettiğini anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz.”

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir