Dolandırıcılık çetesi lüks villaları pitbullarla korudu

ÇEŞME’DE

PİTBULLU

ÇETE ŞOKU

Dolandırıcılık şebekesine jandarma baskını

Dolandırıcılık çetesi, Çeşme’deki bir villada üslendi. Lüks villalarını Pitbullarla korumaya aldı. Jandarma timleri, önce Pitbulları uyuşturucu iğneyle etkisiz hale getirdi, sonra baskını yaptı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İzmir merkezli bir şebekenin Aydın ve Balıkesir illerinde de faaliyet gösterdiğini tespit etti. Şebekenin, Çeşme’de lüks villalar kiralayarak kurdukları sistemler ile vatandaşları arayıp kendilerini avukat, hakim, savcı, banka görevlisi, polis ve asker gibi tanıtarak dolandırdığı belirlendi.

Birçok şikayeti değerlendiren jandarma ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucunda şebekenin İzmir, Aydın ve Balıkesir’deki adreslerini tespit etti. Yapılan çalışmaların ardından eş zamanlı bir operasyon başlatıldı. Komandoların da yer aldığı bu operasyonlar sonucunda 11 şüpheli gözaltına alındı.

FİLM GİBİ OPERASYON

Operasyon kapsamında, Çeşme ilçesindeki lüks bir villada bulunan şüpheliler, koruma amaçlı bahçesinde yasaklı ırk olan ‘Pitbull’ cinsi iki köpeği beslediği öğrenildi.

Jandarma ekipleri, önceden yapılan gözlemde bahçede bulunan köpeklerin tespit edilmesinin ardından operasyona veteriner getirerek iki köpeği de sakinleştirici ile etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Operasyon kapsamında, şebeke lideri C.A. da jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şebeke elebaşı C.A.’nın hakkında, 47 ayrı suçtan yakalama kararı olduğu ve 5 yıldır firari olduğu bildirildi. C.A.’nın üzerinde sahte avukat kimliği olduğu ortaya çıktı.

GÜNDE 5 MİLYON KAZANIYORLARDI

Çeşitli yöntemler ile vatandaşlar dolandırarak günlük 5 milyon TL’ye yakın kazanç elde ettiği öğrenilen şebekenin içerisinde, eski dizi ve filmlerde oynayan bir kadın oyuncunun da olduğu ortaya çıktı. Ayrıca ‘Zeus’ kod adlı 17 yaşında bir hackerın bulunduğu belirtildi. Zeus kod adlı çete üyesinin, dolandırılacak vatandaşların kimlik ve telefon numarası gibi bilgilerini yasa dışı yollarla elde ettiği belirlendi. Hackerın bilgisayarında ‘Dolandırılacak’ ve ‘Dolandırıldı’ isimli dosyalar oluşturduğu ve bu dosyalarda çok sayıda vatandaşın bilgileri yer aldığı öğrenildi.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x