Ekonomide işler hiç de iyi değil! Vergi rekortmeni dev şirket bile konkordato talebinde bulundu

Karataş Şirketler Grubu: Köklü Geçmiş ve Zorlu Süreçler

Karataş Şirketler Grubu’nun kökleri 1958 yılında İstanbul’da Ziver Karataş tarafından atıldı. Şirket, zamanla alt şirketlere genişleyerek büyüdü. Karataş Demir Çelik, Karataş Sac Boru, Karataş Demir Çelik Gebze Şubesi, Karataş Sac Boru İzmir Şubesi, Karataş Çelik Servis Merkezi, Karataş Depolama ve Lojistik ve Karataş Makine İmalat gibi alt şirketler kuruldu.

Ziver Karataş’ın 2008 yılında vefatının ardından şirketin yönetimini Muhittin Karataş devraldı. Bursa Gemlik’te 31 bin 540 metrekare kapalı alanı ve toplamda 63 bin 910 metrekare alanda 9 deposu bulunan şirket, son zamanlarda zorlu günler geçiriyor.

6 Şirkete Konkordato Başvurusu

Şirketin mali sorunları nedeniyle mahkemeye başvurduğu öğrenildi. Buna göre, Karataş Çelik Servis Merkezi, Karataş Demir Çelik, Karataş Depolama ve Lojistik, Karataş Makine İmalat, Karataş Panel Saç ve Karataş Sac ve Boru gibi alt şirketler için konkordato talebinde bulunuldu.

3 Aylık Geçici Süre

Mahkemenin incelemesinin ardından 6 şirkete 3 aylık geçici konkordato süresi verildi. Konkordato sürecinde Mali konularla ilgilenecek uzmanlar Atilla Aksu, Uğur Yanık ve Havva Şüra Yaşargün görevlendirildi.

Ekonomik Zorluklar ve Vergi Rekoru

Karataş Şirketler Grubu ekonomik sıkıntılar yaşarken, aynı zamanda vergi rekortmeni unvanına sahip. 2016 yılında Kurumlar Vergisi’nde Gemlik’te 7. sırada en yüksek vergiyi ödeme başarısını gösterdi. Bu başarı nedeniyle Karataş Demir Çelik’e teşekkür belgesi sunulmuştu.

Ekonominin Değerli İsmi: Karataş Şirketler Grubu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni’nde Karataş Sac ve Boru Anonim Şirketi, ‘Çevre ve Geri Dönüşüm Sektör Lideri’ ödülünü aldı. Ödül törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılarak, Karataş Şirketler Grubu’nu ödüllendirdi. Bu ödül, şirketin art arda 6. kez Sektör Lideri ödülünü alması anlamına geliyordu.

Related Posts

Her yerimiz 200 TL oldu

Enflasyonun hız kesmesine rağmen, 10 yıl öncesine kıyasla alım gücü sert darbe aldı. Küçük kupürlü banknotlar piyasadan silinirken, en büyük değerli kağıt olan 200 TL bile artık tek başına bir alışveriş sepetini doldurmaya yetmiyor.

Tarımsal hasılada rekor! Bakan Yumaklı açıkladı: Dünyada ilk 7 ülke arasına girdik

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, “Tarımsal hasıla 2024’te yüzde 7 artışla 74 milyar dolara çıkarak rekor kırdı, böylece dünyada ilk 7 ülke arasına girdik” ifadelerini kullandı.

Dünyaca ünlü yatırım bankasından Türkiye için enflasyon ve faiz tahmini

Yatırım bankası Morgan Stanley, Türkiye için enflasyon ve faiz tahminini açıkladı. Banka, Merkez Bankası’nın temmuz ayında faiz indirimine başlayabileceğini belirtirken; politika faizinin yüzde 43.5’e çekilmesini beklediğini kaydetti.

Türk lirası mayısta değer kaybetti

Merkez Bankası verilerine göre, Türk lirasının reel değeri mayıs ayında TÜFE bazında 1,19 puan düşerek 69,97’ye indi. Bu, TL’nin yabancı paralar karşısında alım gücünün azaldığını gösteriyor.

En düşük emekli aylığı kanun teklifi komisyonda kabul edildi

En düşük emekli maaşının 16 bin 881 TL’ye yükseltilmesini öngören madde, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

CHP’li vekil Meclis gündemine taşıdı! “Çin tuzu yasaklansın”

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada, gıda ürünlerindeki sağlık riskleri, tarım zehirlerinin kullanımı ve denetim yetersizlikleri üzerine önemli …