Evde köfte nasıl yapılır? En güzel köfte tarifinin püf noktaları
1/8 (Çeyrekten daha az) su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
1 Çay kaşığı karbonat
500 Gram köftelik dana döş kıyma
1 Adet rendelenmiş kuru soğan
4 Diş rendelenmiş sarımsak
3 çorba kaşığı galeta unu
1 Tatlı kaşığı toz kimyon
1 Çay kaşığı toz karabiber
1 Çay kaşığı toz yenibahar
1 Çay Kaşığı toz zerdeçal
1/2 (Yarım) demet kıyılmış maydanoz
Yeteri kadar tuz
Servis malzemeleri
Yeteri kadar toz sumak
Arzu edilen kadar hilal doğranmış mor soğan
İstenilen kadar maydanoz yaprakları
Suyu, limon suyunu ve karbonatı bir bardakta karıştırın.
Köfte için kalan malzemeleri bir yoğurma kabına alın ve karbonatlı suyu da ilave edip 5-10 dakika köfteyi yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle şekil verip bir tepsiye dizin. Bu şekilde 1 saat buzdolabında dinlendirin.
Tavayı kızdırın ve bir miktar yağla köfteleri pişirin.
Mor soğan ve maydanozla servis edip toz sumak serpin.
30 dakikada hazırlanan ev köftesi 10 dakikada pişer.
Zorluk seviyesi kolay olan köftenin kalorisi 144,2.