Seçil Erzan’a 237 bin dolar verdi: İddianame hazır

Hazırlanan 3 ayrı iddianame, ana davanın görüldüğü İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’ne birleştirme talepli olarak gönderildi. Tamamlanan soruşturmalardan ilki, Erzan’a 237 bin dolar kaptıran gayrimenkul uzmanı Melis Özsüt Şener’le ilgiliydi. Şener’in müşteki olduğu iddianamede, Erzan’ın Şener’i yüksek kâr getirili özel fona para yatırmaya ikna ettiği anlatıldı. Erzan’ın çok sıkıştığı için Şener’den para aldığını itiraf ettiğine değinilen iddianamede, Erzan’ın, “nitelikli dolandırıcılık” suçundan cezalandırılması talep edildi.

Sabah’tan Mustafa Sait Özkan’ın haberine göre, ikinci hazırlanan ve mahkemeye gönderilen iddianame ise Erzan’la birlikte ana davada da şüpheli olarak yer alan Çorlu Belediyesi eski zabıta amiri Hüseyin Eligül’le ilgili oldu. Eligül’ün aile dostu c’ı yüksek faiz getirisi vaadiyle kandırarak 200 bin 309 lirasını alıp Erzan’a teslim ettiği kaydedildi. Erzan ve Eligül’ün fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek Arslan’ı dolandırdıkları anlatıldı.

ANA OĞULU DA DOLANDIRDI

Üçüncü hazırlanan iddianame de ise şikâyetçi Bakiye Gülen ve oğlu Ercüment Gülen oldu. Bu iddianamede Erzan için nitelikli dolandırıcılığın yanı sıra “özel belgede sahtecilik” suçundan da ceza talep edildi. Gülenlere miras kalan 100 bin doları yatırım vaadiyle aldığı anlatılan Erzan’ın, ikiliye bir de bankanın antetli kâğıdına imza atarak verdiği vurgulandı.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x