Venezuela’da muhalefet lideri Machado, seçimi kendilerinin kazandığını öne sürdü

AA

Venezuela’da başkanlık seçimleri tamamlandı ve NicolasMaduro zaferini ilan etti. Ancak muhalefet pek de öyle düşünmüyor.

Başkent Caracas’taki parti merkezinde basın mensuplarına açıklamada bulunan muhalefet lideri Maria Corina Machado, Ulusal Seçim Konseyinin (CNE) duyurduğu seçim sonuçlarının doğru olmadığını savundu.

Machado, Birleşik Demokratik Platform (PUD) adayı Edmundo Gonzalez’in seçimleri kazandığını öne sürerek, “Oyların yüzde 73,20’sini aldık ve bu sonuçlar adayımız Gonzalez’in kazandığını gösteriyor. Fark çok büyüktü ve Venezuela’nın tüm eyaletlerinde ezici fark attık.” ifadesini kullandı.

“KENDİ ADAYIMIZ FARK ATTI”

Ellerindeki tutanaklara göre, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun 2 milyon 729 bin 256 oy aldığı iddiasında bulunan Machado, kendi adayları Gonzalez’in ise 6 milyon 275 bin 182 oy aldığını savundu.

Öte yandan gün içinde başkent Karakas’ın cadde ve sokakları sessizliğe bürünürken, alışveriş merkezleri ve mağazalar da açılmadı.

AA muhabiri, seçimin tamamlanmasının ardından başkent Karakas’ın tarihi Bolivar Meydanı ve ana caddelerini görüntüledi.

Venezuelalı Ricardo Rodriguez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimlerin güvenilir şekilde yapıldığına inandığını belirtti.

“HERKES ÖZGÜRCE TERCİHTE BULUNDU”

Seçim sonuçlarına itiraz etmenin Venezuela’da alışkanlık haline geldiğini dile getiren Rodriguez, “Yani insanlar kendi görmek istedikleri devlet başkanına oy verdi. İnsanlar, arzu etmedikleri sonuçları protesto ediyor ve hükümete tepki gösteriyor.” ifadesini kullandı.

Freedy Gill isimli taksici ise seçim sonuçlarının kendilerinde “büyük” hayal kırıklığına yol açtığını ve bu sonuçları “kesinlikle” beklemediklerini aktardı.

Venezuelalı Eduardo Lopez, herkesin “özgürce” tercihte bulunduğunu ifade ederek, “Seçimlerin demokrasi bayramı şeklinde gerçekleştiğini düşünüyorum. Kimse kimseyi zorlamadı ve herkes gönlündeki en iyi adayı seçti. Maduro, ekonomik yaptırımlar ve baskılara rağmen işini düzgün yaptı.” diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir